Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să viziteze bisericile de lemn codrenești și în mod real, nu doar virtual, prin intermediul rezultatelor acestui proiect, Asociația Ghizilor de Turism Maramureș a conceput un circuit cultural care include o parte dintre aceste monumente și care va servi ca program pilot, ce poate fi preluat și dezvoltat de agenții și ghizi de turism sau chiar de turiști care călătoresc pe cont propriu.

Iată prezentarea circuitului oferită, la final de proiect, de echipa Asociației Ghizilor de Turism

 

În urma lor, ca după o suflare de furtună, drumul singuratic rămînea cufundat în vîrtejuri luminoase de colb

M. Sadoveanu

Acum, drumul către ele s-a deschis călătorului, cel care dorește să șteargă colbul de pe fața acestor „bătrâne” și să descopere frumusețile lor. Poveștile tăcute despre ce a fost și ce va veni își așteaptă ascultătorii, căci multe au de spus pentru cei care le vor auzite.

Sunt acolo, ele, bisericile vechi din Zona Codrului, monumente de patrimoniu și piloni de neclintită credință. Așa mici cum sunt ele, adăpostesc o nemărginită cale spre cunoaștere, spre o cultură a locului și a neamului, spre un trecut care ne așază pe toți în prezent ca să putem privi spre viitor.

Vă invităm să descoperiți aceste minunate lăcașuri de cult care, prin prisma proiectului „Biserici de lemn din Zona Codrului. Tururi virtuale” implementat de CJCPCT „Liviu Borlan” Maramureș și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național s-au strecurat și mediul online pentru a vă stârni curiozitatea și pentru a vă provoca să le vizitați. În ajutor am venit și noi, ghizii de la Asociația Ghizilor de Turism Maramureș și am creionat un tur al acestor biserici pe care, cu drag, vi-l recomandăm și vă invităm să-l parcurgeți la pas și în tihnă.

https://online.fliphtml5.com/cfzoq/daxe/#p=6

?>